De Lichtbron

Reviews kindercoaching

Marinka en Merel over de SCIO sessies op afstand (april 2014)

Door een berichtje via Facebook las ik over Scio, Nancy schreef dat een cliént van haar goede resultaten behaalde op school na een behandeling met Scio. Mijn dochter had pas de diagnose dyslexie gekregen en worstelde met haar resultaten op school. Met haar goedkeuring heb ik toen contact met Nancy gezocht, om een afspraak te maken…dat was nog niet eenvoudig om samen te komen, vanwege school, afstand etc. Nancy stelde toen voor om op afstand te behandelen.

Mooie uitkomst voor ons allen en ik was zeer nieuwsgierig, de Scio is zelfs met Nancy mee gereisd naar het buitenland en Merel is diverse keren op redelijk grote afstand behandelt. De resultaten waren er meteen, ze haalde voldoendes voor de vakken die ze het moeilijkst vond, wat ook meer naar de oppervlakte komt is haar gevoeligheid, ze geeft hier nu meer uiting aan, ook al is het niet altijd makkelijk. Ik vind haar wijzer geworden, en als ze naast me staat is ze letterlijk en figuurlijk gegroeid!!

Ze is 6x in een maand behandelt, het resultaat is verbluffend!

En dat zonder dat ze ergens heen hoeft te gaan! Super bedankt Nancy!!

Ik ben ook reuze benieuwd naar de resultaten van mijn paard!

XXX Marinka & Merel

Donna bijna 4 jaar

Donna is twee keer bij Nancy geweest. Donna was heel erg bang voor dieren en vooral honden. Omdat ze bijna 4 jaar is en naar de basisschool gaat wilde we toch kijken of we iets aan die angst konden doen. Spelen bij kindjes die thuis een hond hebben kan anders niet en dat zou toch jammer zijn.

De oom en tante van Donna hebben pas een hondje gekocht en Donna is zo bang dat ze dan voor dat we er zijn al moet huilen van de spanning, eenmaal binnen blijft de spanning. Donna zit dan op schoot of beter gezegd klimt dan het liefst op je schouders.

Waar de angst vandaan komt is ons niet bekend. Donna ziet niet goed en heeft slecht gehoord. Wij vermoeden dat er iets is voorgevallen in de tijd dat ze nog geen buisjes en bril had.

De eerste keer bij Nancy vond ze erg spannend, maar heeft samen met Nancy flesjes uitgezocht, waar Nancy druppels van had gemaakt. Ook heeft Donna met Nancy afgesproken dat ze honden voortaan zou aanspreken als lieve kleine konijntjes. Want Donna gaf aan niet bang te zijn voor konijntjes. Donna was heel erg blij met de druppels, en het eerstvolgende bezoekje aan haar oom en tante ging stukken beter, de paniek die ze die keer daarvoor had en die ze ook op straat heeft als honden haar benaderen was weg. Bang is ze nog wel maar de echte angst is weg. En daar zijn we voor nu heel blij mee, als ze een tijdje

ergens is waar honden zijn kan ze steeds beter ontspannen. Donna heeft twee keer geen gebruik gemaakt van het voetenbadje maar laatst begon ze erover ze wilde nog een keer naar Nancy en dan ook in het ’battenvoetje’.

Pam, 9 jaar

Hoi Nancy, met mij gaat het goed. Ik heb de steen elke dag bij me en ik gebruik de druppels elke ochtend en avond. Het werkt echt heel goed. Ik vind het heel fijn dat je me hebt geholpen. Groetjes Pam.

Anne, 13 jaar

Ik ging naar Nancy omdat ik niet meer zo vaak ziek wilde zijn. Ik vind het niet leuk om ziek te zijn, dat is zo saai.

Elke keer als ik daar kwam mocht ik eerst in een voetenbadje en kreeg ik een kopje thee. Daarna moest ik me concentreren op een heleboel flesjes en mocht ik flesjes uitzoeken, bijvoorbeeld een flesje waar ik blij van werd of die me zou kunnen helpen met wiskunde. (die flesjes hebben hele grappige namen)

Daarna mocht ik op een bed gaan liggen en moest ik mijn zonnetje zoeken, eerst vond ik dat een beetje gek maar het voelt wel heel fijn. Ik heb druppeltjes mee naar huis gekregen die ik moet innemen om ‘sterker’ te worden en ik heb stuifmeelkorreltjes gekregen om een betere weerstand te krijgen. Ik mocht ook een steentje uitzoeken, die heb ik altijd bij me. Ik vind het heel speciaal daar. Ik heb ook echt het idee dat het helpt. Ik ben minder vaak ziek en ik voel me veel prettiger.

Ik vind dat Nancy goed werk doet en dat ze het heel goed kan!!!

Veronique, 4 jaar

Ik vind je heel lief. Ik vond het fijn om bij je te zijn. Het kriebelen aan mijn voeten vond ik leuk en het wrijven over mijn buik vond ik fijn. Dat wil ik nog eens laten doen.

Manon, 8 jaar

Omdat ik niet zo goed mijn evenwicht kon houden was ik vaak bang en verdrietig. Ik wilde niet koppeltje duikelen en op mijn kop hangen. Ik vind het vervelend dat ik vaak zo sloom ben. Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat Nancy doet. Ik had niet verwacht dat het zou helpen maar ik voel me nu veel beter dan eerst. Ik merk dat ik meer durf dan eerst en dat ik op school beter kan rekenen.

1316372247

Anke, 10 jaar

Ik ben naar Nancy gegaan omadat ik problemen had met school en mijn vrienden. Daardoor voelde ik me heel verdrietig. Ze heeft mij ook geholpen met mijn dyslectie en rekenen. Nancy helpt mij de kracht in de druppeltjes te voelen (is mijn kracht) door energie te voelen. Ik heb een oefening geleerd en nu weet ik precies wat ik moet doen als ik me rot voel. En dat helpt. Dus nu ben ik weer vrolijk.

Moeder van Quincy zes jaar

We hebben via een tip van een andere moeder bij Nancy een afspraak gemaakt. Quincy is een hoog sensitieve meid, die soms met tijden niet kon inslapen doordat ze erg aan het nadenken was over zaken. Ook is ze erg perfectionistisch en faalanstig waardoor het op school ook moeilijk ging!! In moeilijke periodes kan ze slecht eten.

Bij Nancy gaf Quincy zelf aan wat er in haar hoofd zat, bijvoorbeeld het niet kunnen inslapen, rekenen op school, eten. Quincy ging een flesje uitkiezen wat haar zou helpen bij deze moeilijkheden!! Ook kreeg ze een flesje mee naar huis met de uitgezochte druppels, deze nam ze dan elke dag in en ook had Quincy een soort oefening die ze thuis kon doen of op school als het daar moeilijk ging.Al vanaf de eerste ontmoeting vond Quincy het erg fijn om naar Nancy te gaan en ze deed erg goed mee met de therapie!!…. Ze heeft me zelfs bedankt dat ik haar mee had genomen naar Nancy, nou dat zegt genoeg!!

Het gaat steeds beter met Quincy, slapen gaat goed en de grootste winst zit hem vooral in dat Quincy erg open is geworden in het vertellen wat haar bezig houdt en wat er in haar hoofd zit en hoe ze zich daarbij voelt. Dan zegt ze bijvoorbeeld: ‘ik vind het spannend, ik heb kriebels in mijn buik!!’. Door daar dan samen over te praten, kan ik haar de dingen ook beter uitleggen en dit helpt haar heel erg. Ook de Sabaaydi kindermassage bij Nancy vond ze erg fijn en ze is er erg door opgeknapt…… dus wij zijn erg blij dat we bij Nancy zijn geweest en nog komen!!

Petra schrijft over haar dochtertje van 3 jaar

Ik kwam met Julia bij jou omdat ze zich op het kinderdagverblijf een beetje zorgen maakte. Ze speelde bijna niet meer, kletste niet met de andere kinderen en eigenlijk ook niet met de juffen. Thuis was Julia al zindelijk maar op het kinderdagverblijf verstijfde ze. Als ik afscheid van haar moest nemen dan huilde ze nog een hele tijd.

1 Bezoekje aan jou was voldoende om haar “blokkades” op te heffen. Ze is een ander kind geworden op het KDV. Ze is gewoon veranderd. Ze is gaan kletsen en gaan spelen met de andere kindjes. Het is ongelofelijk!

Twee jaar later schrijft ze: Met ons gaat het hartstikke goed, Julia doet het super op school. Heel leuk dat de juffen op haar rapport schreven dat ze zo enorm vooruit is gegaan. Ze geniet op school, praat duidelijke taal tegen de juffen en de kinderen. Ik glim van trots!!

Ben echt blij dat wij bij jou zijn geweest.

1316372126

Ludy schrijft over haar zoontje Quint van 3 jaar

Toen Quint 3 jaar was durfde hij die niet naar het toilet. We hadden echt alles geprobeerd; de huisarts, het ziekenhuis en alle huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes die er maar te krijgen zijn! Niets hielp! Mijn laatste redmiddel was De Lichtbron. Nancy heeft wat met Quint gedaan en jawel hoor; hij durft naar het toilet te gaan en is niet meer bang voor de pijn! Het was geweldig en ik heb nooit meer medicijnen gebruikt!

en over:

Sill van 1 jaar

Sill was 1 jaar en durfde niet naar bed. Hij was bang om alleen gelaten te worden en werd iedere nacht werd hij wel 4 tot 5 keer wakker. Ik heb Nancy toen weer gebeld en gevraagd: kan je ook wat met dit probleem? En jawel hoor. Ze heeft Sill een paar keer behandeld met druppels (cranio-sacraaltherapie en Healing Arts). Ze heeft mij een aantal visualatie technieken geleerd en verteld hoe ik Sill kan masseren. Hij gaat nu voortaan meteen lekker slapen zonder angst! Hij wordt ‘s nachts nog wel ooit wakker maar is niet meer in paniek en heeft geen verlatingsangst meer! Ook deze keer was ik weer blij dat ik Nancy benaderd heb!

Pauline (9 jaar, na derde sessie)

nansy

het gaat steets beeter met mij. eerst was ik nog zo bang en nu niet meer ik durf zelfs alleen booven te zijn . ik hat last van een verbeldege wolfen,en nu is het heelemaal weg!!!

het is fijn om bij haar te zijn, je kunt je hart daar laaten straalen.alls ik bij haar ben vint ik het fijnst het voeten batje…

veel groeten.

1316372261

Marcus (11 jaar, na derde sessie)

ik mag vertellen wat ik ver van vond om bij nancy te zijn en ga daar graag op in… ik weet niet wat anderen vonden… maar ik vond het fijn… op het begin is het altijd spannend maar als je er eenmaal bent gaat het erg vlotjes… als je nog terug wil voor de zekerheid weet je vaak niet waar je voor terug komt, maar dat is niet zo. Als ze ergens over begint dan komt er toch wat waar je last van hebt, maar wist het eigenlijk niet!… maar als je er een paar keer bent geweest ben je weer helemaal helder… dit was het wel… (ondertusen gaat het met mij wel steeds beter).

J. v/d Vl. (8 jaar, 2 sessies)

Ik ben er naar toe gegaan omdat ik soms een beetje verdrietig was en niet zo vrolijk was. En toen mogt ik een steentje uitzoeken en Nenci dee er druppeltjes op. Dese steen helpt mij als het even niet zo goed gaad. Ik heb het nu steets minder nodig. Ook heb ik geleerd dat ik een balon om me heen kan maaken zodat ik me beter kan concenteren.

1316372318

Karin, moeder van Pien, over Pien van zes jaar

Het begon toen ze ongeveer net 4 jaar was geworden, ze ging spontaan van de een op de andere dag, in haar broek poepen, en dan niet zo maar echt flink! Toen begon de weg, naar huisarts, kwakzalvers, tot zelfs Bureau Jeugdzorg, geloof me in de 2 jaar die het ondertussen duurde, zijn we echt overal geweest… Tot een collega, me zei dat ik toch echt maar eens naar Nancy moest gaan, en tja waarom niet, we hadden al zoveel ondernomen zonder succes en dan kom je samen in een zeer neergaande spiraal. En zoals het spreekwoord al zegt: Baat het niet, dan schaad het niet! Dus wij naar Nancy toe, ik kan hier eigenlijk ook niet omschrijven wat ze in dat uurtje met Pien gedaan heeft……………… maar …………….. het hielp! En vrijwel meteen, ik denk dat ze die week erna nog 2 of 3 ongelukjes gehad heeft en verder niets meer! Ik weet niet hoe het komt, maar het heeft geholpen, en ik denk dat Nancy haar net die draai mee heeft gegeven die ze op dat moment nodig had (Pien is ondertussen ruim 6 en een half jaar) en daarvoor zijn we haar heel dankbaar. Dus als je denkt dat echt niks meer helpt: DE LICHTBRON. Gelukkig voor ons heeft Nancy ons kunnen helpen.

Een moeder van een zoontje van twee jaar

Mijn zoontje is een jaar geleden na een korte ziekte heel erg gaan stotteren. Dit is gewoon weer als vanzelf over gegaan maar keert soms terug. Als hij niet lekker in zijn lijf zit, wordt hij niet ziek maar gaat hij heel erg stotteren.

Ik ben hem de druppeltjes (Liquid Light) gaan geven en heb een buisje met een aantal druppels in zijn bedje onder zijn hoeslakentje gestopt. Na een dag of drie merkte ik al resultaat! Het stotteren was zo ongeveer van de ene op de andere dag verdwenen en mijn zoontje was weer vrolijk!

1316372341

Een blije en tevreden moeder

Ons dochtertje heeft een hele moeilijke tijd gehad, ze was vaak bang, hoorde steeds een stem, vond veel dingen moeilijk en door haar prikkelgevoeligheid waren sommige dagelijkse dingen voor ons iedere dag weer een soort strijd omdat ze die vaak gewoon echt niet wilde. Omdat ik zelf al bij Nancy kwam en dit ook met haar besprak, vroeg Nancy of ik ervoor voelde om eens met onze dochter te komen. Bij mijn volgende afspraak kreeg ik alvast een steen mee voor mijn dochter die ze bij haar mocht dragen. Nancy had die speciaal voor haar uitgezocht samen met een ‘flesje’ die ze op de steen had gedruppeld.

Voor de steen zocht mijn dochtertje zelf een doosje, waar ze hem bewaarde. Ze wilde graag een keer mee naar Nancy. Ik had verteld wat zij deed: ‘Met stenen en druppeltjes werken en soms met kaarten’, zei ik. Dat vond ze wel leuk zei ze en ze wilde graag een keer mee dus heb ik een afspraak gemaakt voor een Healing Arts sessie.

Toen ze daarna een week vakantie had was ze heel erg vrolijk en opgeruimd, opvallend voor ons. Haar vader vroeg: ‘Waarom ben je zo vrolijk?’. Toen zei ze: ‘Dat komt omdat ik nu pas begin te leven’.

Ze voelde dat ze nu anders was. Vrijer, vrolijker, ze kon het niet precies verwoorden maar het voelt nu pas goed denk ik. Ik moest wel even slikken toen ze dat zei, maar het was wel heel mooi omdat zo te horen van een kind van 7 jaar. Een week later vroeg ik er nog eens naar, ‘Hoe is het nu, hoe voel jij je nu?’. Ze zei: ‘Ik voel me nog steeds goed, ik begin nu aan mijn tweede leven, eerst had ik een leven dat niet zo fijn was en nu een leven dat fijn is’. Zo heeft het even doorgegaan.

Toen het weer iets minder goed met haar ging, zijn we weer terug naar Nancy gegaan (na ongeveer 6 weken), voor een tweede sessie. Ze vond het leuk en fijn om bij Nancy te zijn. Ze zei tegen haar broer: ‘Daar moet je ook een keer heen gaan dan krijg je ook een steen en die helpt jou ook’. Dat wilde hij ook wel. Hij wil ook graag een keer een afspraak maken.

Met onze dochter is het de hele zomervakantie goed gegaan, we hebben haar nog nooit zo los en vrolijk gezien. We stonden er versteld van wat ze nu uit haar eigen deed en op af stapte, ongelofelijk. We zijn heel blij dat we met haar naar Nancy zijn gegaan, dit heeft haar geholpen om er doorheen te komen.

Ze heeft haar steen nog steeds, maar niet meer elke dag nodig, het is geweldig wat dit met haar doet.

1316372418