De Lichtbron

Cranio – sacraal therapie

Het Cranio-sacrale systeem
Het cranio-sacrale systeem bestaat uit: het ruggenmerg, het dikke vlies, de hersenen en het hersenvocht. Door dit systeem vloeit het hersenvocht. Omdat de hersenen omringd worden door de schedel, en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen vloeit, heet dit ritme het cranio-sacrale ritme

Wat is Cranio-sacraal Therapie?
Cranio-sacraal Therapie is een behandelwijze waarmee doormiddel van zorgvuldige manuele technieken en subtiele aanrakingen het bindweefsel en het Cranio-sacraal systeem worden ontladen van alle spanningen en blokkades.
Deze spanningen en blokkades kunnen op verschillende manieren ontstaan: fysiek maar ook emotioneel. Bijvoorbeeld na een zware bevalling, een valpartij of heftige emotionele momenten en stress. Hierdoor ontstaat er een soort optopping in het bindweefsel wat het cranio-sacrale ritme verhindert.
De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat het lichaam deze trauma’s opslaat in de cellen. De klachten die hierdoor ontstaan zijn erg verschillend.

Doormiddel van zachte aanrakingen kan ik jouw cranio-sacrale ritme en alle blokkades voelen. Door mijn zachte technieken krijgt jouw lichaam weer de kans om te ontspannen en al deze spanningen los te laten. Doordat je tijdens de sessie in diepe ontspanning komt word de hersenactiviteit verminderd, waardoor er in jouw lichaam meer energie vrijkomt zodat het zelf genezend vermogen van jouw lichaam meer word aangespoord. Doormiddel van deze behandeling ontstaat er meer ruimte voor de doorstroming en word het natuurlijke balans van jouw lichaam hersteld.

Na de behandeling zul je je opgefrist en energieker voelen,
zodat je je volledige levenspotentie weer kan gebruiken.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik combineer dit lichaamswerk vaak met Healing Arts therapie. In mijn praktijk zie ik veel zwangeren vrouwen, mensen met stress / burnout klachten, pijn en onrust.
Kinderen komen vaak met verschillende klachten, buikpijn, niet kunnen slapen, snel bang of boos zijn of HSP / spiritueel begaafde kinderen, vermoeidheid… Deze klachten zijn bijna altijd (snel) verdwenen na een aantal sessies. Lees hier de reviews van andere ouders.

Wil je meer informatie, een afspraak maken of een recensie achter laten, dan kun je onderstaand formulier invullen. Ik neem dan snel contact met je op. Je kunt me ook bellen op 0641 – 511 219. 

Naam (verplicht)

Telefoon

Onderwerp (verplicht)

Email (verplicht)

Bericht

Type onderstaande letters (spampreventie)
captcha